www.offsite.com.cy: Πάνω από 1000 δέντρα φυτεύτηκαν γύρω από την Πέτρα του Ρωμιού

www.offsite.com.cy

Αναζωογονήθηκε η ακτή της Πάφου, στην περιοχή γύρω από την Πέτρα του Ρωμιού, με πάνω από 1000 δέντρα στα πλαίσια μεγάλης δεντροφύτευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Green Cyprus Com.

Ο Ανδρέας Χρυσάνθου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, εξέφρασε την υποστήριξή του προς όλες τις μελλοντικές ενέργειες αναδάσωσης της περιοχής που θα αναλάβει η οργάνωση.

Επίσης ένας από τους ευεργέτες της Green Cyprus Com, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος German Lillevyali, δήλωσε πως η πρωτοβουλία αυτή έχει ως απώτερο σκοπό την ανάπλαση και διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της Κύπρου για τις μελλοντικές γενιές που θα την κληρονομήσουν.

Η Green Cyprus Com είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει σε επαφή άτομα ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα τα οποία τρέφουν γνήσιο ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση του πρασίνου στο νησί. Διοργανώνοντας τακτικές αναδασώσεις με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, η Οργάνωση έχει θέσει ως στόχο να συνεισφέρει ενεργά στην αναδάσωση και διατήρηση του κυπριακού οικοσυστήματος.

Η οργάνωση αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το αρχικό κόστος φύτευσης και φροντίδας ενός δέντρου κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών χρόνων της ζωής του.