Tvonenews.com.cy: Αυτό το Σαββατοκύριακο ας θεμελιώσουμε ένα βιώσιμο, πιο πράσινο μέλλον για την Κύπρο

tvonenews.com.cy

Η πρώτη μεγάλη δενδροφύτευση που διοργανώνει η μη-κερδοσκοπική οργάνωση GreenCyprusCom με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή της Πάφου, κοντά στη Πέτρα του Ρωμιού, αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου 2017, από τις 10:00 το πρωί και μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα της οργάνωσης για συμμετοχή στη δενδροφύτευση ήταν συγκινητική, αφού δεκάδες εθελοντές έσπευσαν να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια της ενέργειας της GreenCyprusCom, θα φυτευτούν 1000 δέντρα με τη βοήθεια εγγεγραμμένων εθελοντών και εκπροσώπων Τμήματος Δασών, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή ενός κινήματος που ιδρύθηκε και υποστηρίζεται από άτομα ευαισθητοποιημένα σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και το μέλλον του νησιού.

«Με μεγάλη χαρά βλέπω την στήριξη που λαμβάνουμε από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της χώρας» δήλωσε η εκπρόσωπος της GreenCyprusCom, Λίνα Θεμιστοκλέους. «Οι εθελοντές αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αναδάσωσης, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη αυτού του κινήματος και στη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την Κύπρο».

Πέραν των μακροχρόνιων περιβαλλοντικών ωφελημάτων, η δενδροφύτευση αποτελεί μια διασκεδαστική και διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τη φύση, ενώ παράλληλα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς «περιβαλλοντιστές», οι οποίοι μαθαίνουν τη διαδικασία της δενδροφύτευσης μαζί με τους γονείς ή κηδεμόνες τους, και υπό την καθοδήγηση εμπειρογνώμων του Τμήματος Δασών.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές μπορούν να λάβουν μέρος στη δενδροφύτευση, οποιαδήποτε μέρα και ώρα κατά τη διάρκεια του ερχόμενου σαββατοκύριακου, ενώ παροτρύνονται να μοιραστούν την εμπειρία αυτή με την οικογένεια και τους φίλους τους.

H GreenCyprusCom, ως μη-κερδοσκοπική οργάνωση, στηρίζεται στην οικονομική στήριξη των ενδιαφερόμενων που ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό κόστος φύτευσης και φροντίδας ενός δέντρου κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών χρόνων της ζωής του, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα €19. Μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε το έργο προσφέροντας μία δωρεά ή με το να γίνετε μόνιμος υποστηρικτής μέσο της ιστοσελίδας της Οργάνωσης.

Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε ενεργά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον της Κύπρου, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.green-cyprus.com όπου – αφού επιλέξετε μέρα και ώρα προσέλευσης – μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας για να λάβετε μέρος στη δενδροφύτευση.