Politis.com.cy: Η δενδροφύτευση της GreenCyprusCom αναβάλλεται για τις 18 Μαρτίου

politis.com.cy

Η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο, 18 Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ., στην ίδια παραθαλάσσια περιοχή, στην Πάφο. 

Λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών που ενδέχεται να βλάψουν τα νεαρά δέντρα, η GreenCyprusCom – υπό την παρότρυνση του Τμήματος Δασών – αποφάσισε να αναβάλει τη δενδροφύτευση που προγραμματιζόταν γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο, 18 Μαρτίου, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ., στην ίδια παραθαλάσσια περιοχή κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού, στην Πάφο.

Οι βροχερές καιρικές συνθήκες που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο 11ης και 12ης Μαρτίου που καθιστούν αναγκαία την ακύρωση των δραστηριοτήτων δενδροφύτευσης, αποτέλεσαν ευκαιρία για όλους τους λάτρεις της φύσης που δεν πρόλαβαν τον πρώτο γύρο των εγγραφών, να ενταχθούν στη ομάδα των εθελοντών στις 18 Μαρτίου. Όσοι θα ήθελαν να λάβουν μέρος, καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.green-cyprus.com και συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση.

Η GreenCyprusCom είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει σε επαφή άτομα ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα τα οποία τρέφουν γνήσιο ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση του πρασίνου στο νησί μας. Διοργανώνοντας τακτικές ενέργειες αναδάσωσης με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, η Οργάνωση έχει θέση ως στόχο να συνεισφέρει ενεργά στην αναδάσωση και διατήρηση του κυπριακού οικοσυστήματος.
Μεταξύ άλλων, η Οργάνωση έχει αναλάβει και τα έξοδα φύτευσης και φροντίδας των δέντρων κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων χρόνων της ζωής τους, ένα κόστος που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα €19 ανά δέντρο. Η GreenCyprusCom, ως μη-κερδοσκοπική οργάνωση, στηρίζεται στην οικονομική στήριξη των ενδιαφερόμενων που ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο προσφέροντας μία δωρεά ή με το να γίνετε μόνιμος υποστηρικτής μέσω της ιστοσελίδας της Οργάνωσης.