Το να ζούμε σε πράσινες δασικές περιοχές μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας.

Το να ζούμε ανάμεσα σε πράσινα δάση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι άνθρωποι επωφελούνται από το φυσικό τοπίο με πολλούς τρόπους. Τα δέντρα και τα φυτά δεν είναι μόνο ένα σημαντικό στοιχείο για το περιβάλλον και την οικολογία μας αλλά μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της ευημερίας μας.

Τα φυτά όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα με την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα και την απελευθέρωση οξυγόνου αλλά σταθεροποιούν και το κλίμα καθαρίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Όταν πρόκειται για δυνατή βροχή οι ρίζες των δέντρων είναι σύμμαχοι μας αφού απορροφούν το νερό και βοηθούν στην πρόληψη των πλημμυρών προστατέυοντας έτσι πόλεις που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δέντρα μας παρέχουν φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Τα φυτά των δασών, τα βότανα και τα μούρα θεωρούνται τα superfood της σύγχρονης εποχής αφού μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να καταπολεμήσουν διάφορες ασθένειες και γενικά να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας.

Η πρασινάδα βελτιώνει την υγεία μας, συμβάλλει στην ευημερία μας και μας παρέχει πολλούς πόρους. Λόγω της αυξημένης ανθρώπινης παρέμβασης, τις καταστροφικές πυρκαγιές, την ανάπτυξη της οικοδόμησης και την αλλαγή του κλίματος, τα οφέλη αυτά τίθενται σε κίνδυνο κάθε μέρα.

Τα δάση σε όλο τον κόσμο απειλούνται από την αποψίλωση ενώ ταυτόχρονα παρατηρούμε την παρακμή του ρυθμού αύξησης της παραγωγικότητας των δέντρων και των δασών. Μπορείτε να συμβάλλετε στη διατήρηση του πράσινου περιβάλλοντός μας φυτεύοντας ένα δέντρο ή με το να ενταχθείτε σε ένα κίνημα όπως την GreenCyprusCom. Ήρθε η ώρα να βοηθήσουμε όλοι τον πλανήτη μας και τους εαυτούς μας!