Ποιοί είμαστε

Η GreenCyprusCom είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συμβάλλει στην αποκατάσταση της δασικής χλωρίδας του νησιού με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πριν από πολλούς αιώνες, η Κύπρος ήταν γνωστή ως το «πράσινο νησί» - περισσότερο από το ήμισυ του εδάφους της ήταν καλυμμένο από δάση. Λόγω των διαφόρων εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των δασικών πυρκαγιών,η περιοχή των δασικών εκτάσεων σήμερα δεν υπερβαίνει το 25% του εδάφους του νησιού. Τα τελευταία τριακόσια χρόνια, η Κύπρος αντιμετώπισε τρείς μεγάλες πυρκαγιές που σημειώθηκαν το 1924, το 1956 και το 1974 και κατέστρεψαν σχεδόν 40 χιλιάδες εκτάρια δασικής βλάστησης.

Είμαστε και εμείς από αυτούς που αγαπούν την Κύπρο και την ομορφιά του περιβάλλοντος και για αυτό είμαστε έτοιμοι να δράσουμε! Θα παρέχουμε οικονομική υποστήριξη για το έργο και θα φροντίσουμε για όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την ανάκτηση της δασικής χλωρίδας του νησιού μας.

Η αποστολή μας

Ξεκινώντας από το 2016, βήμα βήμα, θα αποκαταστήσουμε τις καταστροφές που προέκυψαν στα δάση μας από τις πυρκαγιές. Ο βασικός μας στόχος είναι να φυτέψουμε πάνω από 20.000 δέντρα και να φροντίσουμε για την ανάπτυξή τους σε μια μακροπρόθεσμη βάση.
Καλούμε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της Κύπρου για τη μελλοντική γενιά, να ενταχθούν στο έργο μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την Κύπρο ακόμη πιο πράσινη!

Η προσέγγισή μας

Μαζί σας θα αναγεννήσουμε το σμαραγδένιο πλούτο της Κύπρου. Πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης δραστηριότητα με μακροπρόθεσμη προοπτική. Μετά το φύτεμα των δέντρων εγγυόμαστε να τα περιποιούμαστε διότι το μικρό φιντάνι είναι σαν το παιδί το οποίο τα πρώτα χρόνια της ζωής του χρειάζεται μια ειδική φροντίδα.
1
ΕΠΙΛΈΞΤΕ

ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΏΡΑ

2
ΣΤΕΊΛΤΕ

ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΧΡΗΜΆΤΩΝ

3
γίνετε

μέλη στην ομάδα

Εμείς θα αναλάβουμε το υπόλοιπο μέρος της φροντίδας όπως επίσης και την μεταφορά σας προς τον τελικό προορισμό.

Ωστόσο, η προσφορά να γίνετε εθελοντές και να βοηθήσετε στο έργο μας μπορεί να γίνει και μέσα από το σπίτι σας. Όσοι ενδιαφέρονται έχουν την ευκαιρία να στείλουν μια δωρέα με οποιοδήποτε τρόπο.

Πως να γίνετε συμμέτοχος του κινήματος; Πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα στην ιστοσελίδα.

προσχώρηση