Διακοσμώντας τις γραφικές ακτές της Πάφου με 100 νέα δέντρα

Η GreenCyprusCom ανακοινώνει με περηφάνια την επιτυχία μιας μεγάλης τελετής έναρξης και θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος!

Η πρώτη εκδήλωση του κινήματός μας για την δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 και έφερε σε επαφή ανθρώπους που νοιάζονται για τη φύση και δεσμεύονται για την αναβίωση της πρασινάδας στο νησί μας. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος αρκετοί συμμετέχοντες συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του Τμήματος Δασών της Κύπρου και τους εργαζόμενους της Cyprus Inform με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Οι εθελοντές μας ενωμένοι καλλιέργησαν με επιτυχία εκατό μικρά δέντρα ελιάς και χαρουπιάς ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ένα πιο πράσινο περιβάλλον. Χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες της ομάδας μια φρέσκια πρασινάδα κοσμεί σήμερα την θαλάσσια γραφική περιοχή στο δρόμο προς την Πάφο, κοντά στην Πέτρα του Ρωμιού (Βράχος της Αφροδίτης)

Την περαιτέρω φροντίδα αυτών των δέντρων θα την αναλάβει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μαζί με τους βασικούς ηγέτες του και τον ανώτερο συντηρητή των δασών Ανδρέα Μαυρογιάκουμο. Σύμφωνα με την υπόσχεση του κ. Μαυρογιάκουμου, "Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, οι υπάλληλοι του τμήματος θα αναλάβουν την φροντίδα των δέντρων που φυτεύτηκαν."  Προσέθεσε επίσης  ότι "Τα δέντρα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή το καλοκαίρι. Ωστόσο, αυτά τα είδη δέντρων είναι τα καταλληλότερα ώστε να βρίσκονται κοντά στον καυτό ήλιο και τον αλμυρό αέρα της θάλασσας."

Περισσότεροι από 30 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και παιδιά πήραν μέρος στην πρώτη εκδήλωση δενδροφύτευσης της GreenCyprusCom. Όλη αυτή η διαδικασία ήταν διασκεδαστική, ευχάριστη και ενδιαφέρουσα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Μετά τη φύτευση των δέντρων όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολάυσουν ένα δροσιστικό διάλειμμα με τσάι και γλυκίσματα συνοδευόμενο από ευχάριστες συζητήσεις. Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος German Lillevyali, ο οποίος είναι ο χορηγός και εμπνευστής της GreenCyprusCom ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για το έργο τους και έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση του μεγαλείου των δασών της Κύπρου. Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να φυτέψουν περίπου 2.000 δέντρα καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου"