dialogos.com.cy: Αναζωογονήθηκε η ακτή της Πάφου με πάνω από 1000 δέντρα

ο Σάββατο 18 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη μεγάλη δεντροφύτευση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης GreenCyprusCom, με πάνω από 1000 δέντρα στην περιοχή γύρω από την Πέτρα του Ρωμιού.

Εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι εθελοντές έδωσαν το παρών τους στη δεντροφύτευση, συμβάλλοντας ενεργά στην αναδάσωση της Κύπρου. Παρά το γεγονός ότι οι βροχερές καιρικές συνθήκες κατέστησαν αναγκαία την αναβολή και τον επαναπρογραμματισμό της εκδήλωσης που προγραμματιζόταν αρχικά για το Σαββατοκύριακο 11ης και 12ης Μαρτίου, οι εθελοντές έσπευσαν μαζικά για να λάβουν μέρος στην ενέργεια, εκφράζοντας έτσι την προθυμία τους να συμμετάσχουν στην αναβίωση του πράσινου τοπίου της Κύπρου.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από πολλούς ευεργέτες, καθώς και διάφορους επισήμους, συμπεριλαμβανομένων βουλευτών, του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, και του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου.
Ο κος Ανδρέας Χρυσάνθου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, εξέφρασε την υποστήριξή του προς όλες τις μελλοντικές ενέργειες αναδάσωσης της περιοχής που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει η οργάνωση, ενώ ένας από τους ευεργέτες της GreenCyprusCom, ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. German Lillevyali, δήλωσε «Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως απώτερο σκοπό την ανάπλαση και διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της Κύπρου για τις μελλοντικές γενιές που θα την κληρονομήσουν» αφού συνεχάρη τους εθελοντές, τονίζοντας ότι πολλοί από αυτούς συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους.

Η δενδροφύτευση αποτελεί μια διασκεδαστική και διαδραστική εκπαιδευτική δραστηριότητα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, κυρίως για τους νεαρούς «περιβαλλοντιστές» που στα πλαίσια της ενέργειας είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με τη φύση, φυτεύοντας δέντρα μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους, υπό την καθοδήγηση εμπειρογνώμων του Τμήματος Δασών. Η οργάνωση φρόντισε να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τους εθελοντές, που απόλαυσαν επίσης δωρεάν χυμούς και σνακ – μια ευγενική προσφορά της ΚΕΑΝ και των LAY’S.

Η GreenCyprusCom είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που φέρνει σε επαφή άτομα ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα τα οποία τρέφουν γνήσιο ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση του πρασίνου στο νησί μας. Διοργανώνοντας τακτικές ενέργειες αναδάσωσης με την υποστήριξη του Τμήματος Δασών, η Οργάνωση έχει θέσει ως στόχο να συνεισφέρει ενεργά στην αναδάσωση και διατήρηση του κυπριακού οικοσυστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το αρχικό κόστος φύτευσης και φροντίδας ενός δέντρου κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών χρόνων της ζωής του.

Η MKO GreenCyprusCom βασίζεται στη στήριξη των ενδιαφερόμενων που θα ήθελαν να συμβάλουν ενεργά στην περιβαλλοντική ανάπτυξη και το βιώσιμο μέλλον της Κύπρου. Μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο της οργάνωσης προσφέροντας μία δωρεά, με το να γίνετε μόνιμος υποστηρικτής της Οργάνωσης, ή κάνοντας την εγγραφή σας για να συμμετάσχετε στις μελλοντικές δενδροφυτεύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.green-cyprus.com.